041 922 616 - 040 488 875 info@alpatek.si

INDUSTRIJSKA SEKCIJSKA VRATA ALPATEK

Industrijska vrata Alpatek so v veliki meri podobna garažnim vratom, vendar so ta vrata bolj robustna, močna in zanesljiva, določeni varnostni elementi ( varovanje v spodnjem pantu, varovanje z opto senzorji, varovanje za pretrganje vzmeti oz. jeklenice) so vključeni v ceno.

Vsa sekcijska vrata v celoti izpolnjujejo vse zahteve evropskih varnostnih standardov. To dokazuje oznaka CE kar pomeni, da je proizvod povsem varen za potrošnike in okolju prijazen.

Toplotno izolirana industrijska vrata Alpatek so izdelana iz dvojno pocinkane jeklene pločevine, debeline 0,8 mm, ter dodatnim ojačanjem na mestih vijačenja, kar omogoča dodatno zanesljivost in varnost pri sami montaži. Vrata imajo večplastno zaščito, ki varujejo pred korozijo, so odporna na razne mehanske praske.

Garažna vrata naših proizvajalcev zagotavljajo zelo dobro toplotno izolacijo, saj ima panel širine 40mm koeficient toplotne prevodnosti 0.78 W/(m2K), eden izmed najboljših na trgu. Sekcije so polnjene s poliuretansko peno brez dodatka CFC-11 in so okolju prijazne. Vse to nam posledično pozimi zmanjša stroške ogrevanja.

Garažna vrata Alpatek

V skladu z evropskimi varnostnimi standardi imajo vse sekcije edinstveno zaščito pred ukleščenjem prstov, tako na zunanji kot notranji strani. Visoko stopnjo varnosti zagotavljajo sistemi varovanja: varovanje proti pretrganju vzmeti oz. jeklenic, varovanje v spodnjih pantih (zavore) ter elektronski načini varovanja ( opto- senzorj itd.)
Vsa vodila, tečaji in ostali okovi so izdelani iz pocinkanega jekla, vodoravna vodila so hkrati dodatno ojačana.
Vmesni tečaji so ojačani, izdelani v enem kosu ter so izdelani iz nerjavečega jekla. Iz istega materiala so prav tako nosilci za kolesa. Le ti nam omogočajo enostavno namestitev, vsi koleščki vsebujejo kotalne ležaje, kar nam zagotavlja tekoče in tiho delovanje vrat.

Tesnjenje poteka s specializiranimi gumijastimi tesnili na zgornjem in spodnjem delu ter na stranskih profilih, prav tako pa ima vsaka posamezna sekcija integrirano tesnilo, ki zagotavlja medsebojno tesnjenje posameznih odsekov v zaprtem stanju. Zasnova tesnila na spodnji sekciji omogoča tesnenje tudi takrat, kadar dno ni popolno ravno. Vse skupaj pripomore k končni odlični zvočni izolaciji, k odpornosti na vdiranje vode ter prepustnost zraka.
Vrata so izdelana po meri, kar pomeni da so luknje za vijake vnaprej pripravljena s pomočjo laserja, kar minimalizira možnosti napak pri montaži.
Po računalniškem izračunu so vgrajene kakovostne pocinkane torzijske vzmeti, ki omogočajo uravnoteženje sekcijskih vrat.

INDUSTRIJSKI MOTORNI POGONI MARANTEC

Naša industrijska sekcijska vrata poganjajo motorni pogoni podjetja Marantec s sedežem v Nemčiji.
Samo podjetje je sinonim za tehnološko dovršene in inovativne pogonske ter upravljalne sisteme za odpiranje vrat. Vsi produkti se razvijajo v obratih v Nemčiji ter se proizvajajo na najsodobnejših linijah proizvodnje. So vodilno podjetje na svojem področju, kar dokazujejo z različnimi patenti, z inovativnim razvojem pa sledijo novim mednarodnim standardom

Industrijski pogoni Serije STA 1 in STAC 1

Industrijski pogoni Marantec, serije STA 1 in STAC 1 predstavljajo domiselno, praktično,varno ter enostavno rešitev za upravljanje vseh vrst industrijskih dvižnih sekcijskih vrat. Pogone Marantec, serije STA 1 in STAC 1 odlikujejo mnoge značilnosti, kot so:

Minimalistična konstrukcijska zasnova, ki zavzame zelo malo prostora
Velika trpežnost in izjemna robustnost
Enostavno rokovanje s krmilno enoto
Varnost in zanesljivo delovanje v vseh pogledih na najvišjem nivoju

POGON STA1 S KRMILNO ENOTO CS 310

Pogon STA1 je idealen za vzmetno izravnana industrijska sekcijska vrata. Sestavljen iz posebaj izdelanih zobnikov ter kompaktnim motorjem, ki ustvari zelo veliko moči na zelo majhnem prostoru. Dodani so priključni kabli za motor in krmilno enoto, vrata pa lahko v primeru izpada električne energije dvignemo z verigo preko verižnega prenosnika.
Krmilna enota je zunanja krmilna postaja, ki omogoča elegantno in zanesljivo delovanje z možnostjo dodatnih rešitev, kot so signalne svetilke, električno zaklepanje vrat. Prav tako ima možnost daljinskega upravljanja.

POGON MARANTEC STAC 1 OPREMLJEN S KRMILNO ENOTO CS 255 AC

Nova serija STAC 1 temelji na preizkušenem pogonu STA 1 in je nekakšna genetska dediščina. Pogon ima širino samo 100 mm ter je sestavljen iz robustnega ohišja iz litega aluminija. Krmilna enota je vgrajena v pogon, s tem pridobimo na prostoru in ceni. Upravlja se s tipko »slimline«. CS 255 AC ima kompaktno osnovno krmilno enoto, ki je integrirana v ohišje ki je nameščeno na pogon in ima vse funkcije, potrebne za varno delovanje.

Industrijski pogon STAC 1